Haarlem, winter 1944-1945: Voedsel uitschrapen.

Geplaatst op zondag 05 februari 2023 @ 20:29 , 47 keer bekeken

Tijdens de Hongerwinter is de voedselsituatie in Haarlem en in andere steden van West-Nederland rampzalig. Er is in die maanden maar weinig transport mogelijk, waardoor er zeer moeilijk aan voedsel is te komen. Om aan eten en drinken te komen gaan mensen naar boeren op het platteland, zogenaamde hongertochten. In de steden wordt in gaarkeukens voedsel bereid. Soms wordt er pap gemaakt van bloembollen.

In de Oranjeboomstraat in de Leidsebuurt proberen kinderen uit de gamellen (afsluitbare ketels voor etenswaren) van de Centrale Keuken de laatste etensresten te schrapen.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

grc starstarstarstarstar

Omdat het de herhindering aan 40/45 levend houdt.